Gjuha çeke
čeština, český jazyk
Flitet në: Çeki, Sllovakia
Vendi: Republika Çeke
Numri i Folësve: 10 milionë CENSUS 2007
Renditja: 83
Gjenetika

Klasifikimi:

Indo-europiane

  {{{emëri}}}

Status Zyrtar
Gjuhë zyrtare në: FlamuriÇeki
Bashkimi EvropianBashkimi Europian
FlamuriSllovakia(pjesërisht)
Rregullohet nga: Instituti i Gjuhës Çeke
Kodet e gjuhës
ISO 639-1 cs
ISO 639-2(B) cze
SIL ces

Gjuha Çeke (çekishtja) është një gjuhë indo-evropiane e familjes së gjuhëve sllave. Flitet kryesisht në Republikën Çeke dhe si gjuhë minoritare në Sllovaki. Është një nga 24 gjuhët zyrtare të Bashkimit Evropian.

Shiko dhe këtë Redakto