Hindi
Flitet në: India
Numri i Folësve: 180 milon (amtarë) (rangi 5)

480 milon (folës tjerë) (rangi 2)

Gjenetika
Klasifikimi:

indoevropiane

  • Indoirane
    Indoarishe
    Hindi
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare në: India
Kodet e gjuhës
ISO 639-1: hi
ISO 639-2: hin
SIL: HND


Hindi (हिन्दी) është gjuhë indoevropiane që flitet në Indi dhe i ka 180 Milion folës amtar dhe 480 milion folës tjerë.