Gjuha Daneze (danishtja) është gjuhë zyrtare në Danimarkë. Gjuhë Indo-Evropiane i takon familjes së gjuhëve gjermane.

Gjuha daneze
Folës amtare
5.5 milion
Familje gjuhësore
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Danimarkë
Kodet gjuhësore
ISO 639-1Stampa:ISO 639-1
ISO 639-2Stampa:ISO 639-2
ISO 639-3

Shiko dhe këtëRedakto