Golemi ishte një fisnik arbër që u martua me të bijën e sebastosit Grigor Kamona dhe Komnena Nemanjiçit, e kësodore mori tagrin që të qeveriste në këmbë të vjehrrit si arhond i Krujës në viteve 1252-1255.[1]

Dhimitër Progoni
Princ i Arbërisë
Mbretërimi1252-1255
ParaardhësitGrigor Kamona
PasardhësiPosti shfuqizohet

Gjatë konflikteve në mes të Mikaelin II Komnenos Dukas i Epirit dhe të perandorit Johanin III Dukas Vatatzes, Golemi dhe Teodor Petraliphas, të cilët fillimisht ishin aleatët e Michael, kaluan me Johanin III në 1252.Ai kishte gjate viteve 1254 ne zoterim Krujen dhe Elbasanin dhe per kete quhej '' Zoti i Krujes dhe Elbasanit

Parardhësi 
Grigor Kamona
Arhond i Krujës dhe Elbasanit
fl. 1252-1254
Pasardhësi 
Posti shfuqizohet

Referimet

Redakto
  1. ^ The Genealogist, page 40: "Golem... Lord of Kruja and Elbasan circa 1254... married the daughter of Gregorios Kamonas"