Gomarët e Kufirit, është film artistik i realizuar në Kosovë në vitin 2009. Filmi është prodhim i Filmmision nga Prishtina dhe i QKK-Qendrës Kinematografike të Kosovës. Skenari është shkruar nga dramaturgu i mirënjohur : Jeton Neziraj, ndërsa regjisor është Jeton Ahmetaj. Drejtor fotografije : Shukri Kaçaniku e Afrim Spahiu, montazhi : Agron Vula, mjeshter zeri : Blerim Kroma. Në rolet kryesore interpretojnë : Enver Petrovci, Shpetim Kastrati, Bislim Muçaj, Hysen Binaku, Veton Osmani, Arta Muçaj, etj.