Grupi

faqe kthjelluese e Wikimedias

Grupi paraqet një numër të caktuar njerëzish ose gjëra të tjera të cilat ndodhen, grumbullohen ose klasifikohen së bashku.

Grupet e njerëzveRedakto

  • Grupi social, një entitet i dy ose më shumë njerëzve të angazhuar me anë të një empirizmi bashkëpunues
  • Grupi etnik, një entitet me anëtarë që ndajnë fenotip të ngjashëm, gjuhën, prejardhjen dhe përvojat sociokulturore
  • Organizimi, një entitet që ka një qëllim kolektiv dhe është i lidhur me një mjedis të jashtëm

Shiko gjithashtuRedakto