Gustav Wilhelm Becking (* 4 mars 1894Bremen; † 9 maj vitit 1945Pragë) ka qënë një muzikolog dhe profesor në Universitetin Karl-Ferdinand në Pragë.

JetaRedakto

Gustav Becking ka  studiuar në universitetin e Leipzig, Heidelberg dhe Berlin për muzikologji dhe një PhD në vitin 1920 në Leipzig për shkallën e doktorit të filozofisë, habilitated në vitin 1922 në Universitetin e Erlangen dhe ishte, në vitin 1928, "Profesor i asociuar". Në vitin 1930, si Profesor i muzikës historisë në Karl-Ferdinand University në Pragë, ai ishte një anëtar i Bordit të gjermanisë për Akademinë për muzikë dhe performanca artistike dhe shef i Departamentit të muzikës. Në vitet 1937 dhe 1938, gjenden nëpërmjet Iniciativën e tij, një festival muzikor në Teplitz-Schönau (Teplice) në Perëndim Bohemia . Në vitin 1938, ai u emërua anëtar përkatës të Göttingen Akademia e Shkencave të zgjedhur.[1] Në 1. Prill 1939 ishte Becking një anëtar i NSDAP.[2] hulumtimi i Gustav Becking ishin muzikën e epokave të popullsisë në Bohemia. Becking u mobilizua nga fundi i luftës së Dytë botërore, ne Volkssturm ( nje lloj milicie popullore e organizuar ne momentet e fundit te Gjermanize Naziste) dhe në ditën pas përfundimit të luftës në Pragë ështe vrarë.[3]

VepratRedakto

 • Studimet në Beethoven stil personal. E Scherzo Temë. Breitkopf & Härtel, Leipzig, 1921.
 • Muzikore ritmike si një burim i dijes. Benno Filser Verlag, Augsburg, 1928.

LiteraturaRedakto

 • Biografik fjalor të historisë së çeke e tokave, të redaktuar nga Heribert Sturm në emër të Kolegjiumit Carolinum, vëllimi I (A–H) faqe 66. Oldenbourg Verlag, München 1979. ISBN 3-486-49491-0.
 • Hugo RiemannMuzikë Lexicon, Suppl. Band.
 • Në Sudetenland Bohemia Moravia Silesia; Band 8, 1966.
 • Pragë News 7, 1956.
 • Walter Gerstenberg:Stampa:NDB
 • Hans Joachim Moser e Muzikës Lexicon, 1955.
 • Muzika në historinë dhe të tashmen (1949-1962).
 • Gjermane të biznesit të botuesit, AG (Hg.): Fushën manual në shoqërinë gjermane, vëllimi 1, Berlin, 1931

Dëshmi individuale Redakto

 1. ^ . ISBN 3-525-82516-1. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!)
 2. ^ Klaas-Hinrich Ehlers, strukturalizmi në gjuhën gjermane shkencës – marrjes së Pragës shkollës ndërmjet vitin 1926 dhe në vitin 1945, Gruyter Verlag, Berlin, 2005, ISBN 3-11-018264-5, faqe 452
 3. ^ https://repositorium.uni-osnabrueck.de/bitstream/urn:nbn:de:gbv:700-2007091013/2/E-Diss699_Thesis.pdf

LidhjetRedakto