Hape menynë kryesore
Nje çifut në Jeruzalem

Hebrenjtë apo Jehudët janë një grup etnoreligjioz si dhe një komb, me prejardhje izraelite dhe hebreje të Izraelit historik dhe të Judës.

Jehudizmi është besimi tradicional i popullit hebre, ndërkohë që respektimi i tij ndryshon nga respektimi i rreptë në përmbushjen e plotë të mosrespektimit. Etnia, kombësia dhe feja jehude janë shumë të ndërlidhura.

Shih edheRedakto

BurimRedakto