Hip Hopi është një kulturë që ka prejardhjen nga New York, DJ Afrika Bambataa ka bërë hapat e par të kulturës së Hip Hop-it duke qenë MC, DJ, duke bërë beatbox. Së pari Hip Hop-i ka filluar të krijohet nga DJ-ët të cilët kanë krijuar tinguj ritmik në dy pllaka. DJ Kool Herc është ai qe ka pasur mjaft rëndësi në zhvillimin e hip hop-it. Në Hip Hop hyjnë : Dj-ët, Reperët, Grafitët, Breaking, Beatboxing. Duhet ditur që të bëhet dallimi mes Hip Hop-it dhe Rap-it. Rap-i është pjesë përbërëse e hip hop-it, pra ai që bën muzikë rap themi se është i përfshirë në hip hop.

Referime Redakto