Hitman është seri e lojërave kompjuterike e krijuar/zhvilluar nga kompania daneze IO Interactive. Seria është në dispozicion për PC si dhe për disa konsola të video lojërave, duke përfshirë Nintendo GameCube, PlayStation 2, Xbox, dhe Xbox 360. Seria Hitman tashmë është zgjeruar edhe në roman, Hitman: Enemy Within (i shkruar nga William C. Dietz), dhe në film, Hitman, i cili bazohet përafërsisht në tregimin e lojërave.

Logo e lojës

Seria sillet rreth Agjentit 47, vrasës i paguar, rekordi i patëmetë i të cilit e vë atë në kërkim të madh nga të pasurit dhe elita. Lojat përmbajnë kombinim të muzikës orkestrale dhe elektronike, të kompozuar nga Jesper Kyd (deri në Hitman: Absolution).

Lojërat

Redakto

Deri më tani, seria Hitman përmbanë pesë loja: