Hominidet (Hominidae Gray, 1825), të njohur gjithashtu si majmunë të mëdhenj [2], janë një familje primatësh që datojnë që nga Mioceni i poshtëm. Kjo familje përfshin orangutanë, gorilla, shimpanze, njerëz dhe disa grupe fosile, përfshirë australopitekinat.

Deri në fillimin e viteve 1960, vetëm njerëzit dhe gjinitë e zhdukura që besohet se i përkisnin linjës evolucionare të njeriut ishin klasifikuar si hominide. Termi është përdorur ndonjëherë ndonjëherë në gjuhë të përbashkët me atë kuptim.

Indeksi

1 Taksonomia

2 Evolucioni

3 Shënime

4 Bibliografi

5 artikuj të lidhur

6 projekte të tjera

7 Lidhje të jashtme Shkruajti Xhuljano Meçaj