IBM 704 [1] është kompjuteri i parë masiv i prodhuar ne bote. Ky produkt u prezantua nga IBM në vitin 1954. 704 është përmirësuar dukshëm gjatë produktit të ardhshëm IBM 701 në drejtim të arkitekturës, si dhe Implementimi të cilat nuk ishin në përputhje me paraardhësit e tij.

Një IBM 704 mainframe, LLNL)

Ndryshimet prej 701 përfshijnë përdorimin e memories bërthamë (në vend të tubave Williams) dhe shtimi i tre index regjistrave. Për të mbështetur këto veçori të reja, instruksionet janë zgjeruar për të përdorur fjalë 36-bit të plota.

Burimi Redakto

Lidhjet e jashtme Redakto