Mjedis i integruar për zhvillim

(Përcjellë nga IDE)

Një mjedis i integruar për zhvillim ose një integrated development environment (shkurt IDE) është në aplikacion softuerik që i oforn programerëve të kompjuterit një mjedis të plotë me mjete për zhvillimin e softuerëve. Zakonisht një IDE përbëhet nga editori i kodit burimor, mjetet për ndërtimin e automatizuar dhe debugger.

Anjuta, një IDE e C dhe C++ për mjedisin e GNOME

HistoriaRedakto

IDE-t fillimisht u bën të mundura kur programuesit filluan të zhvillojnë në console ose terminal. Maestro I është një produkt i Softlab Munich dhe ka qënë mjedisi i parë i integruar për zhvillim në botë [1] 1975 për softuerë.

ReferimetRedakto

  1. ^ "Interaktives Programmieren als Systems-Schlager" Arkivuar 21 dhjetor 2008 tek Wayback Machine from Computerwoche (gjermanisht)