Gnome: GNU-Desktop kompatibel me sistemin operativ Unix.

Desktop Gnome

GNOME [gnəʊm] (GNU Network Object Model Environment) është një softuer i lirë dhe është pjesë e projektit GNU, qëllimi i të cilit është t'u afrojë përdoruesve dhe zhvilluesve nivelin më të lartë të kontrollit tek desktopët, programet dhe të dhënat e tyre. Gnome gjen një përdorim më të gjerë në sistemet operative Unix dhe Linux

Gjuhë programimi që mund të përdoret në Gnome është e pakufizuar, por më kryesoret janë C, C++, Python, Perl, Java dhe C#.

Lidhje të jashtme Redakto