Një imazh (nga Latin: imago) është një artefakt që përshkruan perceptimin vizual, për shembull, një foto ose një pamje dy dimensionale, që ka një pamje të ngjashme me një subjekt - zakonisht një objekt fizik ose një person, duke dhënë një përshkrim të saj.

Një njeri duke pikturuar një imazh për veten e tij.

Karakteristikat Redakto

Imazhet mund të jenë dy dimensionale, të tilla si një fotografia ose ekrani, ose tre-dimensionale, të tilla si një statujë ose hologramit. Ata mund të kapen nga pajisjet optik – të tilla si kamera, pasqyra, lentet, teleskopët, mikroskopët, etj. si dhe nga objektet dhe dukuritë natyrore, të tilla si syri i njeriut ose uji.

Lidhje të jashtme Redakto