Ymer Myçybaba ishte komandant i forcave vullnetare shqiptare në mbrojtjen e Trojeve Shqipatare nga depërtimi i forcave komuniste.

Me rastin e 100 vjet të shtetit shqiptar homazh pran varrit të Imer Myqybaj në varrezat e fshatit Kokaj, Karadak të Gjilanit
Varri i Imer Myqybabajt në Kokaj, i rënë në Betejën e Myqybabës
Pran varrit të Imer Myqybabajt në Kokaj, homazh nga familjarët me rasti e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë

Ymer Myçybaba i lindur në Myqybabë, gjatë luftës së Dytë Botrore, u radhit në krahun e forcave vullnetare shqiptare dhe mori pjesë në të gjitha betejat e Kosovës Lindore. Ishte komandat i forcave vullnetare shqiptare në Betejën e Myçybabës.

Presidenti i Republikës së Shqipërisëi jep Ymer Myqybaba – pas vdekjes, dekoratën e “Artë të Shqiponjës”. Organizator vendos i rezistencës kombëtare, në mbrojtje të vatrave stërgjyshore, frymëzim për bashkëluftëtarët e tij.[1][2]

Biografia Redakto

Shih edhe Redakto

Referime Redakto


  1. ^ PRESIDENTI BUJAR NISHANI DEKORON HALIM ORANËN, MULLA IDRIZ GJILANIN, ESAT BERISHËN, YMER MYQYBABËN, HETEM HAZIRIN DHE RIFAT BAFTJARIN/ http://www.kokaj.net/lajmet-nga-vendi-detale/items/presidenti-bujar-nishani-dekoron-halim-oranen-mulla-idriz-gjilanin-esat-berishen-ymer-myqybaben-hetem-hazirin-dhe-rifat-baftjari.html Arkivuar 29 tetor 2019 tek Wayback Machine
  2. ^ http://kk.rks-gov.net/gjilan/News/Presidenti-Bujar-Nishani-dekoron-Halim-Oranen,-Mul.aspx[lidhje e vdekur]|RAMADANI, NIJAZI Shtegtim në histori I Gjilani - rezistenca kombëtare në juglindje të Kosovës 116. Gjilani lëvizja dhe rezistenca kombëtare në juglindje të Kosovës 1941-1951. Gjilan. ISBN ISBN 978-9951-453-24-0