Importi në ekonomi njihet si transportim (hyrje) i të mirave, produkteve nga një vend në një vend tjetër në mënyrë legjitime dhe sipas politikës ekonomike të përcaktuar nga vendet pjesmarrëse në Tregëti. Për dallim nga eksporti që nënkupton daljen e mallërave nga një vend, si import nga një vend llogaritet një mall që hyn nga një vend tjetër në atë vend.

Vlerësimi i importit Redakto

Pozitiviteti Redakto

Negativivteti Redakto

Kufizimet e importit Redakto

Kufizimet globale Redakto

Kufizimez selektive Redakto

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto