Industria e filmit përfshirë aspektet teknologjike dhe komerciale të xhirimit: d.m.th. filmstudio, kinematografia, prodhimi filmit, skenari, para-prodhimi, post prodhimi, festivale filmit, shpërndimi, aktorët, regjisorët filmit dhe film ekipa (film crew).

Shiko edheRedakto

  Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.