Regjisori

profesion i një personi që drejton filma
(Përcjellë nga Regjisor filmi)

Regjisori (prej fran.: régisseur, régir udhëheqje), është personi që drejton aktorët dhe pjestarët e tjerë të filmit, shfaqjeve teatrale ose shfaqjeve të tjera artistike.

Regjisorët më të njohur

Redakto

Shiko edhe

Redakto