George Lucas

prodhues filmash amerikan

George Walton Lucas Jr. lindi më 14 maj 1944Modesto, Kalifornia. Është regjisor dhe producent filmi nga SHBA. I njohur veçanërisht për serinë e filmave Star Wars.

George Lucas në mbrëmjen festive Time 100 2006, siç pasqyrohet nga blogu viziv Rocketboom.