Industria e kujdesit shëndetësor, ose industria mjekësore, është një sektor brenda fjalës sistemit ekonomik që ofron mallra dhe shërbime për të trajtuar pacientët me shërbimet kuruese (shëruese), preventive, rehabilituese, lehtësuese.

Sektori i kujdesit shëndetësor modern është i ndarë në shumë nën-sektorët, dhe varet nga ekipet ndërdisiplinore të profesionistëve të trajnuar për të plotësuar nevojat shëndetësore të individëve dhe popullatës.[1][2].

Përshkrimi

Redakto

Për qëllime të financave dhe të menaxhimit, industria e kujdesit shëndetësor është i ndarë në mënyrë tipike në disa fusha. Si një kuadër bazë për përcaktimin e sektorit, Kombet e Bashkuara (Klasifikimi Ndërkombëtar i Standardeve Industriale "International Standard Industrial Classification (ISIC)") kategorizon industrinë e kujdesit shëndetësor, i përbërë nga:

  1. Aktivitetet e spitalore ;
  2. aktivitetet praktike, mjekësore dhe dentare  ;
  3. "aktivite të tjera të shëndetit të njeriut"

Burimi

Redakto
  1. ^ Princeton University. (2007). Health profession. Retrieved June 17, 2007, from http://wordnet.princeton.edu/perl/webwn?s=health%20profession Arkivuar 4 mars 2016 tek Wayback Machine
  2. ^ United States Department of Labor. (2007, February 27). Health Care Industry Information. Retrieved June 17, 2007, from http://www.doleta.gov/BRG/Indprof/Health.cfm Arkivuar 29 janar 2012 tek Wayback Machine