Inovacioni është një ide e re, proces ose pajisje efektive [1]. Inovacioni mund të shihet si aplikimi për zgjidhjen më të mirë e cila plotëson kërkesat e reja, apo nevojat ekzistuese të tregut [2]. Kjo realizohet nëpërmjet produkteve, proceseve, shërbimeve, teknologjive, ose ideve më efektive që janë në dispozicion të tregjeve, qeverive dhe shoqërisë.

Pikëpamjet ndër-disiplinore Redakto

Biznesi dhe Ekonomia Redakto

Në biznes dhe ekonomi, inovacioni është katalizator për rritje të biznesit apo ekonomisë. Ekonomisti Joseph Schumpeter, i cili ka kontribuar shumë në studimin e ekonomisë inovative, argumenton se industritë duhet vazhdimisht të revolucionalizojë strukturën ekonomike nga brenda, që domethënë të krijojnë inovacione për procese dhe produkte më të mira ose më shumë efektive, si dhe shpërndarjen në treg, siç është lidhja e dyqaneve me fabrikat.

Shkalla e inovacionit Redakto

Rënditja e mëposhtme e dhjetë shteteve më të mira në inovacion për vitin 2015 Indeksi i Inovacionit Bloomberg:

Rënditja Shteti / Territori
1   Korea Jugore
2   Japonia
3   Gjermania
4   Finlanda
5   Izraeli
6   SHBA
7   Suedia
8   Singapori
9   Franca
10   Britania e Madhe

Referimet Redakto

  1. ^ http://www.merriam-webster.com/dictionary/innovation
  2. ^ Maranville, S (1992), Entrepreneurship in the Business Curriculum, Journal of Education for Business, Vol. 68 No. 1, pp.27-31.