Intesiteti i dritës është madhësi fizike dhe në Sistemin SI është njëra ndër shtatë madhësit themelore. Kandelë është intensiteti i dritës në drejtimin normal te sipërfaqes prej 1/600 000 te m2 te trupit të zi, në temperaturen e ngurtesimiy tr platinit nen presion 101 325 Pa.