Inxhinier është një praktikues profesional i inxhinierisë, që merren me zbatimin e njohurive shkencore, matematikës dhe zgjuarsive për të ndërtuar zgjidhje për problemet teknike. Inxhinierët projektojnë materiale, struktura, makina dhe sisteme duke marrë parasysh kufizimet e vendosura nga praktika, siguria dhe kostoja [1][2].

Inxhinier
Conference of Engineers at the Menai Straits Preparatory to Floating one of the Tubes of the Britannia Bridge by John Lucas.jpg
Konferenca e Inxhinierëve në "Menai Straits Preparatory to Floating" një prej Tubave të "Britannia Bridge", nga John Seymour Lucas, 1868
Profesioni
Emrat Inxhinier
Sektorët e
aktivitetit
Shkencat e aplikuara
Përshkrimi
Kompetencat Matematikë, njohuri shkencore, aftësitë e menaxhimit
Punë të
ngjashme
Shkencëtari, arkitekti, Menaxhimi i projektit

Shiqo edhe këtë:

Rolet dhe ekspertizaRedakto

EtikaRedakto

EdukimiRedakto

RregullatRedakto

PerceptimiRedakto

BurimiRedakto

  1. ^ Bureau of Labor Statistics, U.S. Department of Labor (2006). "Engineers". Occupational Outlook Handbook, 2006-07 Edition. Marrë më 2006-09-21. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ National Society of Professional Engineers (2006). "Frequently Asked Questions About Engineering". Arkivuar nga origjinali origjinali më 22 maj 2006. Marrë më 2006-09-21. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) Science is knowledge based on observed facts and tested truths arranged in an orderly system that can be validated and communicated to other people. Engineering is the creative application of scientific principles used to plan, build, direct, guide, manage, or work on systems to maintain and improve our daily lives.
  3. ^ http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/book/part2/node03.htm

Lidhje të jashtmeRedakto

  WikiFjalori: Inxhinieri – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë