Ismail Ymeri (1956, Baks, Drenicë, Kosovë - 13 korrik 2016, Stokholm, Suedi), ishte regjisor dhe aktor filmi shqiptar.

Ismail Ymeri
U lind në1956
Vdiq13 korrik 2016[1] [2]
Kombësiakosovar


Biografia Redakto

U lind në Baks të Drenicës, më 1956. Akademinë e Regjisë së Filmit e ka mbaruar në Zagreb. Ka diplomuar me filmin “Lepuri me pesë këmbë”. Imeri dikur ka punuar në Radio Televizionin e Prishtinës, ndërsa nga vitet e ’90-ta të shekullit të kaluar është larguar nga Kosova për në Suedi. Pas luftës ka hapur në Prizren Akademinë për Film, Teatër, Televizion dhe Radio. Ai ishte një ndër themeluesit e Teatrit “Dodona”. Madje, ai ia vuri këtë emër (me të cilin e ka pagëzuar edhe vajzën e tij).

Vdiq në StokholmSuedisë më 13 korrik 2016,

Regjisor Redakto

Aktor Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ https://koha.net/?id=4&l=123542
  2. ^ http://illyriapress.com/ka-vdekur-regjisori-ismail-ymeri/
  3. ^ https://www.facebook.com/smail.imeri?fref=pb&hc_location=profile_browser

Lidhjet e jashtme Redakto