Ivazzade Halil Pasha (1724–1777) ishte një burrë shteti osman që shërbeu si Vezir i Madh më 1769. Ai ishte djali i Vezirit të Madh Ivaz Mehmed Pasha.[1] Ai ishte me prejardhje shqiptare.[2]

Ai mori pjesë në Luftërat Ruse me titullin serdar-i ekrem (Komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë).

Pasi u përjashtua nga shërbimi ushtarak, ai u emërua radhazi në guvernatorin e Sanxhakut të Eğriboz (Greqia Qendrore lindore), Ejaletit të Bosnjës, Ejaletit të Selanikut dhe Ejaletit të Sivasit.

References Redakto

  1. ^ İsmail Hâmi Danişmend, Osmanlı Devlet Erkânı, Türkiye Yayınevi, İstanbul, 1971 (Turkish)
  2. ^ Danişmend (1971), p. 63. (Turkish)
Parardhësi 
Moldovancı Ali Pasha
Vezir i Madh i Perandorisë Osmane
13 dhjetor 1769 – 25 dhjetor 1770
Pasardhësi 
Silahdar Mehmed Pasha