Koordinatat: 70°35′V 8°19′P / 70.59°V 8.32°P / 70.59; -8.32

Jan Mayen është një ishull rreth 650 km në verilindje të Islandës te Liqeni Groenland dhe është nga pikëpamja politike një pjesë e territorit të dikurshëm të Norvegjisë. Gjatësia e bregdetit përbën rreth 124 km.

Jan Mayen, fotografi nga sateliti