Jerasi ose Jerani është një fshatkomunën Kastratrrethin e Malësisë së MadheShqipërisë.

Jerasi

Gojëdhëna

Redakto

I pari i fisit të Kastratit kishte një vajzë, Jerën, e cila u kthye e vejë në shtëpinë e prindërve. I ati, Detli i dha tokë për të vejnuar dhe rritur djalin. Shpjegohet se që i qe dhënë, përbënte halere - tokë e përbashkët brenda bashkësisë[1].

Burime

Redakto
  1. ^ Ulqini K., Bajraku në organizimin e vjetër shoqëror, Tiranë: Akademia e shkencave e RPS të Shqipërisë, 1991.

Shih edhe

Redakto