John Jeremy Thorpe (29 prill 1929 – 4 dhjetor 2014) ishte politikanë britanez i cili ishte lider i partisë liberale. Jeremy lindi në South Kensington, Londër më 29 prill 1929. Babai i tij ishte John Henry Thorpe dhe nëna e tij ishte Ursula, née Norton-Griffiths. Ai vdiq më 4 dhjetor 2014. Ai u varros në St Margaret's, Westminster më 17 dhjetor, përcjellsit i të vdekurit ishin pesë pasardhësit e tij të partisë: Steel, Paddy Ashdown, Charles Kennedy, Menzies Campbell dhe Nick Clegg.

Jeremy Thorpen
Lideri i Partisë Liberale
18 janar 196710 maj 1976
Paraardhësi: Jo Grimond
Pasardhësi: David Steel
Të dhënat personale
Lindi më: 29 prill 1929
Lindi në: Londër
Vdiq më: 4 dhjetor 2014
Vdiq në: Londër
Profesioni: Politikanë
Partia politike: Partia Liberale (deri më 1998]]
Partia Demokrate (nga viti 1998)
Bashkëshortja Caroline Allpass (1968-1970)
Marion Stein
(1973-2014)