Këmbësoria është një specializim ushtarak i cili angazhohet në luftime tokësore në këmbë. Këmbësoria në përgjithësi përbëhet nga këmbësoria e lehtë, këmbësoria malore, këmbësoria e motorizuar, këmbësoria e mekanizuar, këmbësoria ajrore, këmbësoria e sulmit ajror dhe këmbësoria detare. Edhe pse e papërdorur në kohët moderne, këmbësoria e rëndë gjithashtu përbënte pjesën më të madhe të shumë ushtrive historike. Këmbësoria, kalorësia dhe artileria kanë përbërë tradicionalisht thelbin e profesioneve të armëve luftarake të ushtrive të ndryshme, ku këmbësoria pothuajse gjithmonë përbënte pjesën më të madhe të këtyre forcave.[1]

Ushtarët e Divizionit të 2-të të Këmbësorisë kryejnë një mision të zbulimit të zonës në Bagdad.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ "Infantry", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-15, marrë më 2022-12-18