Kërkimet fundamentale përfshijnë kërkimet e thelluara teorike, eksperimentale ose të kombinuara që ndërmerren me qëllim të arritjes së njohurive të reja ose për kërkimin e fushave të reja të hulumtimit me qëllim të qartësimit të dukurive dhe të modeleve fizike me interes afatëgjate të zbatimit të tyre.[1]

Shih edhe

Redakto

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ LIGJIN PËR VEPRIMTARINË KËRKIMORE - SHKENCORE Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine