Hape menynë kryesore

Kadiu ishte zyrtar në kohën e sundimit Osman, që kryente detyrën e gjykatësit dhe detyra tjera civile e fetare. Gjykatës, zakonisht hoxhë, që gjykonte çështjet civile e fetare sipas sheriatit.[1]

Burim i të dhënaveRedakto

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980