Hape menynë kryesore
Kalaja e Tivarit

Kalaja e Tivarit ose Qyteti i vjetër i Tivarit (latAntibaris, mal. Stari Grad Bar) është një kala, e cila ka qenë qendra disa shekullore e Tivarit, deri në atë kohë kur qyteti u zhvendos në lartësi më të ulëta, gjëgjësisht në fushë. Sot Kalaja është pjesë e Tivarit të Vjetër, por e braktisur dhe në rrënoja.[1]

Shiko dheRedakto

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto