Kallahari është shkretëtirëAfrikën Jugore. Sipërfaqja e shkretëtirës është 900 000 kilometër katrorë dhe shtrihet në pjesën më të madhë të Botsuanës, një pjesë në Namibisë dhe në Republikën Jugafrikane. Lumi i vetëm që kalon nëpër shkretëtirë është Okvano , i cili rrjedh drejt veriperëndimit, dhe është i pasur me botë bimore e shtazore.

vendndodhja
shkretira Kallahari

Shkretëtira Kallahari është e pasur me rezerva të qymyrit, nikelit dhe uraniumit. Një ndër minierat më të mëdha të diamiantit gjendet në Orap, në verilindje të shkretëtirës.

Shih edheRedakto

  Ky artikull në lidhje me gjeografinë e Afrikës është i cunguar. Ndihmoni edhe ju në përmirësimin e këtij artikulli!