Kartagjena (qytet)

komunë në Spanjë

Kartagjena është një qytet me port detar në Spanjë. Ajo ka 205.374 banorë (shkruajti me: 1 janar 2005) dhe është qyteti i dytë për nga madhësia e popullsisë në regjionin Murcia. Kartagjena gjendet direkt në Detin Mesdhe dhe është një ndër portet më të rëndësishme tregtare të Spanjës, e baza më e madhe marinare në të gjithë Mesdheun. Ky qytet është i lidhur me linjë hekurudhore me qytetin e Murcias.

Historia

Redakto

Persona të njohur

Redakto

Kartagjena është vendlindja e :