Qasim Amin (Aleksandri, 1863 - Kajro, 1908) filozof dhe jurist egjiptian, themelues i lëvizjes nacionale egjiptiane dhe bashkëthemelues i Universitetit të Kajros, mbrojtës dhe propagandues i të drejtave të grave në shoqërinë arabe, autor i një vargu veprash lidhur me emancipimin e grave.

Qasim Amin
Qasim Amin.jpg

Ditëlindja:1863
Vendlindja:Aleksandri, Egjipt
Ditëvdekja:1908
Vendvdekja:Kajro, Egjipt
Kombësia:Egjiptian

VepraRedakto

  • "The Liberation of Women" (Tahrir al mara'a) - 1899
  • "The New Woman" (al mara'a al jadida) - 1900
  • "Women's rights in Islam" (Huquq al-nisa fi'l-islam)
  • "Egyptians" (Al-Misriyyun)
  • "Words" (Kalimat)
  • "The Slavery of Women"
  • "They young Woman"
  • "Mirror of the Beautiful"