Statistika të Kategorisë së Parë në sezonin 1933. Ky ishte Kampionati i 4-të i Shqipërisë.

Sezoni i kaluar: Kategoria e Parë 1932. Sezoni i rradhës: Kategoria e Parë 1934.

Klasifikimi dhe rezultatetRedakto

Rendi Skuadra N F B H G.SH G.P Pikë
1 Skënderbeu Korçë 8 5 2 1 18 6 12
2 Bashkimi Shkodran 8 5 0 3 14 9 10
3 SK Tirana 8 3 2 3 14 12 8
4 Teuta Durrës 8 3 2 3 12 10 8
5 SK Kavaja 8 1 0 7 5 26 1
KSK BAS SKT KTD KSB
KS Skënderbeu Korçë 2:1 2:0 0:0 9:1
Bashkimi Shkodran 1:3 1:0 2:1 3:0
SK Tirana 0:0 2:3 2:2 4:1
Teuta Durrës 3:1 1:0 2:3 2:0
SK Kavaja 0:1 0:3 1:3 2:1

Përbërja e skuadrës fitueseRedakto

Klani Marjani, Kristaq Bimbli, Andrea Cani, Andon Miti, Lefter Petra, Fori Stassa, Nexhat Dishnica, Tomor Ypi, Thoma Vangjeli, Servet Tefik Agaj, Enver Kulla, Vasil Trebicka, Stavri Kondili, Aristotel Samsuri. Trajner: Qemal Omari

LiteraturaRedakto

  • Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisë së dytë (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.
  • Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve të Shqipërise – Libri i parë: Vitet '30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

ReferimeRedakto