Statistika të Kategorisë së Parë në sezonin 1934. Ky ishte Kampionati i 5-të i Shqipërisë.

Sezoni i kaluar: Kategoria e Parë 1933. Sezoni i rradhës: Kategoria e Parë 1936.

Klasifikimi dhe rezultatetRedakto

Rendi Skuadra N F B H G.SH G.P Pikë
1 SK Tirana 12 10 1 1 54 8 21
2 Skënderbeu Korçë 12 8 2 2 27 8 18
3 Bashkimi Shkodran 12 8 1 3 25 11 17
4 Teuta Durrës 12 6 0 6 18 23 12
5 SK Kavaja 12 3 3 6 14 20 9
6 Bashkimi Elbasanas 12 2 2 8 12 36 6
7 Sportklub Vlorë 12 0 1 11 4 48 1
SKT KSK BAS KTD KSB KSE KSV
SK Tirana 2:2 0:1 9:0 4:0 9:0 8:0
KS Skënderbeu Korçë 0:2 4:0 2:0 0:0 1:0 4:1
Bashkimi Shkodran 1:2 3:1 1:0 1:0 2:0 8:0
Teuta Durrës 3:6 0:1 0:3 2:0 5:0 2:0
SK Kavaja 1:2 0:4 2:2 0:1 4:1 3:0
Bashkimi Elbasanas 0:5 0:3 1:0 1:4 2:2 6:0
Sportklub Vlorë 0:5 0:5 1:3 0:1 1:2 1:1

Përbërja e skuadrës fitueseRedakto

Rudolf Gurashi, Sabit Coku, Foto Janku, Hasan Maluci, Ludovik Jakova, Hamit Keci, Adem Karapici, Selman Stermasi, Riza Lushta, Maliq Petrela, Halim Begeja, Haki Korca, Luci Stamati, Mark Gurashi.

Trajner: Selman Stermasi

LiteraturaRedakto

  • Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisë së dytë (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.
  • Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve të Shqipërise – Libri i parë: Vitet '30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

ReferimeRedakto