Statistika të Kategorisë së Parë në sezonin 1932. Ky ishte Kampionati i 3-të i Shqipërisë. Kampionati nisi më 17 prill dhe përfundoi më 3 korrik 1932.

Sezoni i kaluar: Kategoria e Parë 1931. Sezoni i rradhës: Kategoria e Parë 1933.

Klasifikimi dhe rezultatetRedakto

Skuadrat pjesëmarëse në Kategorinë e Parë 1932
Rendi Skuadra N F B H G.SH G.P Pikë
1 Sportklub Tiranë 8 5 3 0 29 6 13
2 Bashkimi Shkodran 8 4 3 1 15 6 11
3 Teuta Durrës 8 5 1 2 25 11 11
4 Skënderbeu Korçë 8 2 1 5 14 13 5
5 KS Skampa Elbasan 8 0 0 8 4 51 0
SKT BAS KTD KSK KSE
SK Tirana 1:1 6:0 2:1 6:0
Bashkimi Shkodran 0:0 2:1 2:1 6:0
KS Teuta Durrës 1:1 2:1 3:1 16:0
KS Skënderbeu Korçë 1:4 0:0 0:1 5:0
KS Skampa Elbasan 2:9 1:3 0:1 1:5

Përbërja e skuadrës fitueseRedakto

Nr. Pozicioni Lojtari
  Abdullah Shehri
  Bexhet Jolldashi
  Muhamet Agolli
  Vasil Kajani
  Rifat Jolldashij
  Hyse Kusi
  Adem Karapici
  Hasan Maluci
Nr. Pozicioni Lojtari
  Halim Begeja
  Sm Selman Stermasi  
  Sm Emil Hajnali
  Isuf Dashi
  Haki Korca
  Hajri Jegeni
  Gjon Sabati
Trainer: Selman Stermasi

LiteraturaRedakto

  • Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisë së dytë (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.
  • Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve të Shqipërise – Libri i parë: Vitet '30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.


ReferimeRedakto