Hape menynë kryesore

Statistika të Kategorisë së Parë në sezonin 1956.

Kategoria Superiore 1956
Sezoni 1956
Fituesi Dinamo
Zbritjet Puna Shkodër
Puna Berat
Golshënuesi
më i mirë
Refik Resmja (Partizani)
‹‹ Kategoria e Parë 1955 Kategoria e Parë
1957
 ››

Ky ishte Kampionati i 22-të i Shqipërisë. Nisi më 11 mars, 1956 dhe përfundoi më 8 nëntor, 1956[1].

Klasifikimi dhe rezultatetRedakto

Rendi Skuadra N F B H G.SH G.P Pikë
1 Dinamo 16 13 3 0 34 8 29
2 Partizani 16 10 3 3 37 10 23
3 Puna Tiranë 16 7 3 6 24 19 17
4 Puna Vlorë 16 6 4 6 21 20 16
5 Puna Korçë 16 6 3 7 20 33 15
6 Puna Durrës 16 6 1 9 12 23 13
7 Puna Kavajë 16 4 4 8 21 30 12
8 Puna Shkodër 16 4 4 8 12 19 12
9 Puna Berat 16 3 1 12 11 31 7

Përbërja e skuadrës fitueseRedakto

1. KS Dinamo
 

Xhevdet Shaqiri, Muhamet Vila, Zihni Ginali, Skender Jareci, Skender Begeja, Leonidha Dashi, Shyqyri Rreli, Qamil Alluni, Stavri Lubonja, Grigor Sheshi, Hysen Verria, Eqerem Tallushi, Haxhi Pellumbi, Esat Beliu, Abdulla Duma, Dhimiter Gjyli, Qemal Vogli, Hasan Behushi. Trajner: Zihni Gjinali.

LiteraturaRedakto

  • Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisë së dytë (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.
  • Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve të Shqipërise – Libri i parë: Vitet '30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

ReferimeRedakto