Kievi apo Kiyv (Ukrainase : Київ) është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Ukrainës. Kievi gjindet në qendër të veriut të Ukrainës. Nëpër qytet rrjedh edhe Lumi Dnieper. Sipas vitit 2002 në Kiev jetojnë rreth 2,611,300 apo 2 milion e gjysëm. Kievi është gjithashtu qytet shumë i rëndësishëm në Europën Lindore për industri, edukim etj. Nga ana industriale Kievi është si shtëpi e industrisë Hight-Tech (Teknologjia e lartë). Kievi pasurohet edhe me metro dhe gjëra tjera. Sipas historisë së Ukrainës fjala Kiev rrjedh nga fjala Kyi, kjo fjalë rrjedh nga 4 legjendarët ukrainas (Vëllezërit Kyi, Shchek, Khoryv dhe motra Lybid).

Kievi
Київ
Pamje të ndryshme nga Kievi
Pamje të ndryshme nga Kievi
Skeda:Ukraina
Popullsia
 • Gjithsej2,819,566
{{{postal_code_type}}}
01xxx-04xxx
TargatAA (para vitit 2004: КА,КВ,КЕ,КН,КІ,KT)
Faqja zyrtarekmv.gov.ua