Kilimanxharo është mali më i lartë në Afrikë. Kilimanxharo ka prejardhje vullkanike. Gjendet në verilindje të Tanzanisë, në kufi me Keninë. Është i përbërë nga tri vullkane Shira, Mavenzi dhe Kibo. maja më e lartë Uhuru gjindet në 5896m lartësi mbidetare, në maje të kraterit të mesëm vullkanik Kibo me diametër 2500m dhe thellësi 180m.Për herë të parë është pushtuar në vitin 1889. Vendbanimi Moshi në shpatijet jugore është vendnisja për t’u ngjitur në Kilimanxharo.Majet e tjera malore janë Mavenzi, 5355m dhe Meru, 4566m.