Hape menynë kryesore
Një klasë studimi universitetare
Një klasë amfiteatër 

Klasa është një vend mësimi, zakonisht një dhomë në të cilën fëmijët dhe të rriturit mësojnë njohuri të reja. Klasat ndodhen në institucionet arsimore të të gjitha llojeve, që nga institucionet parashkollore e deri në universitetet, dhe mund të gjenden edhe në vende të tjera ku organizohet mësimdhënia, arsimimi dhe trajnimi si p.sh. në korporata, institucione fetare dhe organizatat humanitare. Klasa përpiqet që të ofrojë një hapësirë ku mund të bëhet mësimi i pandërprerë nga ndikimet e jashtëme. [1][2]

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Osmani, Shefik (1983), Fjalor i pedagogjisë, Tiranë: Shtëpia Botuese "8 Nëntori", f. 305,  17442147 
  2. ^ Woolner, Pamela (2010). The Design of Learning Spaces. f. 35.  1855397749.