Klasë mësimi (Klasa e mësimit ose Klasa mësimore apo Klasa e shkollës) është një vend mësimi (mësonjëtore), zakonisht një dhomë në të cilën fëmijët dhe të rriturit mësojnë njohuri të reja. Klasat ndodhen në institucionet arsimore të të gjitha llojeve, që nga institucionet parashkollore e deri në universitetet, dhe mund të gjenden edhe në vende të tjera ku organizohet mësimdhënia, arsimimi dhe trajnimi si p.sh. në korporata, institucione fetare dhe organizatat humanitare. Klasa përpiqet që të ofrojë një hapësirë ku mund të bëhet mësimi i pandërprerë nga ndikimet e jashtëme. [1][2]

Një klasë studimi universitetare
Një klasë amfiteatër

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Osmani, Shefik (1983), Fjalor i pedagogjisë, Tiranë: Shtëpia Botuese "8 Nëntori", fq. 305, OCLC 17442147
  2. ^ Woolner, Pamela (2010). The Design of Learning Spaces (në anglisht). fq. 35. ISBN 1855397749.

LiteraturaRedakto

  Commons: Klasa mësimore – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale