Komandanti është një titull që shpesh i jepet oficerit përgjegjës për një institucion ose akademisë të trajnimit ushtarak (ose shërbimi tjetër me uniformë). Në disa vende mund të jetë një gradë ushtarake ose policore. Gjithashtu përdoret shpesh për t'iu referuar komandantit të burgut ushtarak ose të një kampi të burgut (përfshirë kampet e përqendrimit dhe kampet e të burgosurve të luftës).[1]

Komandanti Patrick Denis O'Donnell, Ushtria Irlandeze, 1979.

Referime

Redakto
  1. ^ "Commandant", Wikipedia (në anglisht), 2022-09-29, marrë më 2022-12-19