Komuna e Drugovës


Komuna e Drugovës ishte komunë që shtrihet në pjesën ishte komunë që shtrihet në pjesën jugperëndimoreMaqedonisë. Qendra e komunës ishte Drugovë. Në vitin 2013, ajo u bashkua me komunën e Kërçovës.

GjeografiaRedakto

Komuna e Drugovës është e vendosur në Maqedoninë perëndimore, pjesë e ish-komunës së Kërçovës. Në të vërtetë, ajo është komuna më e madhe në luginën e Kërçovës i cili merr pjesën e saj perëndimore dhe jugore i takon pellgut Ethet e sipërme e lumit, e cila ndodh në fushë. Relief i malet Bistra në veri, perëndim Stogovo, malet Ilinska në jug, një zonë e ngushtë në lindje dhe veri-lindore pjesë Bouchez nivel Kërçovës zonë. Kufizohet me komunat e Kërçovës, Zajazit, Radostushës, Qarku Qendër, Demir Hisari, dhe qafën dhe Krushevës Plasnica. Nëpërmjet saj kërkon kohë Gostivar-Kërçovë-Ohër, dhe nuk janë të rrugëve lokale dhe rajonale. Drugova territorin e komunës mbulon një sipërfaqe prej 385 km2 dhe përfshin një zonë më të madhe të komunës në densitetin Makedonija.Prosechna Republikës është vetëm 8,48 banorë për km2, e cila tregon një numri shumë të vogël të banorëve në komunë, e cila ka burime të mira natyrore. Brenda komunitetit janë 29 vendbanime në të cilin një vend qendror dhe selinë e komunat e tjera. Vendbanime tjera janë: Belica, Brzhdani, Vidrani, Grand Crsko, Upper Dushegubica, Dobrenoec e Epërme, Ulët Dushegubica, Ulët Dobrenoec, miq, Ehloec, Ivanchishta, edhe, Javorec, Judovo, Kladnik, Klenoec, film, Lavchani, Malkoec, Malo Crsko, Monastry Dolenc, Podvis, Popoec, Popolzhani, Prostranje, Svinjishte, Srbjani dhe Cer.

Kulturë dhe MediaRedakto

Kulturë dhe Media Kultura Në këtë pjesë të profilit, të dhënat që i referohen shoqata kulturore-artistike, kishat dhe manastiret, si dhe lokalitete arkeologjike është paraqitur. The mikro rajon është i njohur për organizimin e disa kulturore dhe ngjarjet këndshëm. Manastirin "shumë të shenjtë Nënë e Perëndisë", me tempull kushtuar Lajme pushime Mirë, është një e kulturore më të rëndësishme të Maqedonisë dhe arsimore shenjtë në pjesën perëndimore të Maqedonisë. The manastir kompleks i cili është vendosur në fushat e mal Cocan, 920 metra mbi nivelin e detit, e filloi nga A. 1316. D., dhe ajo ishte rindërtuar në 1847. Ky Manastiri është i njohur edhe me emrin e Krninski, e cila besohet të kishin ardhur nga Çesme Crnino, zonë e vendosur rreth 2 km. veriperëndim. Manastiri shumë të shenjtë Nënë e Zotit përfaqëson djep i leximit dhe letërsisë. Sqarim jeta manastir është veçanërisht më me ndikim në Pjesa e dytë e shekullit të 19 ku ka kryesuar dhe punuar reformatorët më të spikatur të Maqedonisë: Kiril Pejçinoviq, Joakim Krcovski dhe Jordan Hadgi Konstantinov - Dzinot. Duke hapur zyrat e saj për të dy të krishterë dhe muslimanëve, shumë të shenjtë Nënë e Zotit përfaqëson një kujdestar i nënë dhe jetën e vetë. Rëndësia e "shumë të shenjtë Nënë e Zotit" për Kisha Ortodokse Maqedonase është përsëritur nga inagurimit Arqipeshkvi i parë i Autoqefale përtërirë Kisha Ortodokse maqedonase, Beatitude e tij Kryepeshkopi Dositej. Koço Racin ", e cila mbahet çdo vit më 13 qershor. Poetëve nga Shoqata e Shkrimtarëve të Maqedonisë të marrin pjesë si edhe në këtë ngjarje. Gjithashtu, punimet shkencore janë paraqitur nga shkencëtarët dhe artistët e shquar maqedonas. Bashkëpunim me vetë të tjera lokale njësitë brenda dhe jashtë vendit është e një rëndësie që me anë të shkëmbyer përvojat e bashkëpunimit janë: paraqitjen e kulturave të ndryshme nga guest nga shoqatat e ndryshme kulturore dhe artistike. Komuna e Drugova, krahas bashkëpunimit me komunat e tjera në Maqedoni, ka vendosur bashkëpunim me komunat nga vende të tjera si. Kështu, Komuna e Drugovës është zgjidhje vëlla të dy komunave nga Polonia, Tomasev Ljubelski me 24.000 banorë dhe komuna e Zverzhinac me 8.000 banorë. Lokalitete arkeologjike Në territorin e dy komunave, nuk është i madh Numri i lokaliteteve arkeologjike, për shkak të faktit se ka përdorur për të ekzistojnë lokalitetet e banuara brenda kësaj zone që nga periudha e hershme të ekzistencës njerëzore. Nga epokë lashtë histori, Neolith, për të Mosha fundit Stone, numër i konsiderueshëm i vendbanimeve kanë mbetur të zbuluar në Venec lokalitet Gradski, afër fshatit Miokazi, komuna e Vranestica. Bronzit zgjidhje u zbulua në afërsi të fshatit Kisha e Shën Gjergjit, në Dolenci zgjidhje Bigor. The Gjetjet arkeologjike nga nekropol ndodhet në Karbunica fshat kronologjikisht i përkasin të Periudha e artë Greke - nga koha e Aleksandrit Madhe për të periudhës së vonë romake. Objektet e vjetër e krishterë - Basilicas u zbuluan në afërsi Gradistea kurriz pranë fshatit Miokazi

Media Banorët e Drugovës nuk janë në pozitën e të jetë i informuar nga mediat elektronike dhe të tjera në mikro rajon, megjithatë, ata mund të ndjekin programet, në territorin e dy komunave, të Shumica e radiove dhe televizionit kombëtar në vendi. Për më tepër, shumica e gazetave kombëtare dhe revistat janë në dispozicion për popullsinë lokale. Përveç radiot dhe televizionet kombëtare, lokale radiot dhe televizionet nga komuna fqinje së Kërçovës, të cilat mbulojnë gjithë territorin e dy komunave, mund të jetë ndjekur Boem TV, RTV Gura, RTV Uskana, Kërçovë radio, Radio Aleksandar Makedonski. Komuna e Drugovës, në përqindje të vogël të territorin e saj, është i mbuluar nga operatori kabllor "Kale", dmth rrjeti të instaluara në vendbanimet e banuara të Drugova dhe Srbjani.

EkonomiaRedakto

Popullata e komunës së ... më së shumti merret me ...

VendbanimetRedakto

Komuna e Drugovës i përfshinte këto vendbanime : Bellica, Bërzhdani, Ceri, Cërska e Madhe, Cërska e Vogël, Dobrenoeci i Epërm, Dobrenoeci i Poshtëm, Drugova, Dushkubica e Epërme, Dushkubica e Poshtme, Ehlloveci, Ivançishti, Izvori, Javoreci, Klladniku, Kllenoeci, Kozica, Llavçani, Mallkoeci, Manastirska, Podvisi, Popoeci, Popollzhani, Prostranja, Sërbjani, Svinjishta, Vidrani

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  Komunat në Maqedoni e Veriut  

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debërca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina · Zhupa


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi