Komuna e Karposhit (maqedonisht: Карпош është një nga dhjetë komunat që përbëjnë qytetin e Shkupit, kryeqytetin e Republikës së Maqedonisë.

GjeografiaRedakto

Komuna e Sarajit dhe Komuna e Gjorçesë Petrov në perëndim, Komuna Çuçer-Sandevë në veri, Komuna Butel në verilindje, Komuna Çair, Komuna Qendër dhe Komuna e Kisella Vodës në lindje dhe Komuna e Sopishtës në jug.

DemografiaRedakto

Sipas regjistrimit të fundit kombëtar nga viti 2002, komuna ka 59.810 banorë. Nga 31.12.2012 60.520 Grupet etnike në komunë përfshijnë:

  • Maqedonet = 52,943 (88,52 %)
  • Serbet = 2,195 (3,67 %)
  • Shqiptaret = 1,952 (3,26 %)
  • Romet = 615 (1.03 %)
  • others.

EkonomiaRedakto

Popullata e komunës së ... më së shumti merret me ...

VendbanimetRedakto

Komuna e ... i përfshin këto vendbanime:

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto