Komuna e Sopishtit është komunë që shtrihet në pjesën veriore të Maqedonisë . Qendra e komunës gjendet në Sopisht.

Komuna e Sopishtit

Gjeografia Redakto

Komuna e Sopishtit ka një pozitë të përshtatshme gjeografike duke u kufizuar në veri me Komunën e Shkupit,në lindje me Komunën e Studençanit,në jug me Makedonski Brodin dhe në perëndim me Komunën e Zhelinës.

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Sopishtit jetojnë 5 656 banorë.

Kombesia Banore
Totali 5 656
Sllavo-maqedonë 3 404 (60.18)
Shqiptarë 1 942 (34.33)
Turqë 243 (4.30)
te tjere 67

Bazuar në lëvizjet e popullësisë gjatë viteve 2002-2012, vlerësohet se sot struktura etnike është si vijon:

Kombesia Banore
Totali 5 907
Sllavo-maqedonë 57%
Shqiptarë 37%
Turqë 4.5%
Të tjere 1.5%

Ekonomia Redakto

Popullata e komunës së Sopishtit më së shumti merret me ...

Vendbanimet Redakto

Komuna e Sopishtit i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto