Komuna e Zhupës
Flamuri i Komuna e Zhupës Emblema
Flamuri Emblema


Komuna e ... është komunë që shtrihet në pjesën ... të Maqedonisë duke u kufizaur me ... . Qendra e komunës gjendet në ...

GjeografiaRedakto

Komuna e Zhupës eshte komune ne pjesen perendimore te Republikes se Maqedonisë. Kufizohet me komunen e Dibrës, Strugës dhe Mavrovës.

DemografiaRedakto

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në komunën e ... jetojnë 6 000 banorë nga të cilët 70% janë turq 15% maqedonë mysliman dhe 15% shqipëtarë. Sipas përkatësisë fetare jane 99% myslimanë.

EkonomiaRedakto

Popullata e komunës së më së shumti merret me tregti, blegtori ndërsa pjesa më e madhe është ne gurbet kryesisht ne Itali.

VendbanimetRedakto

Komuna e Zhupës i përfshin këto vendbanime:


Lidhje të jashtmeRedakto

  Komunat në Maqedoni e Veriut  

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debërca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina · Zhupa


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi