Konstantin Jireçek (1854-1918) ishte historian çek, profesor i Universitetit të Pragës e më pas në Vjenë. Është autor i një vargu studimesh për vendet e Ballkanit, ndërmjet tyre disa edhe për Shqipërinë. Së bashku me L. Taloci dhe M. Shuflain përgatiti dhe botoi dy vëllime të rëndësishme me dokumente: “Akte dhe diploma që ilustrojnë çështjet e Shqipërisë mesjetare”.[1]

Konstantin Jireçek

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Radojčić, Nikola (1923). „Jos. Konstantin Jireček”. Narodna starina. Zagreb: Hrvatski državni arhiv. 2, 6. fq. 198 ISSN 1849-1529